För organisationer & ledare

Utbildningar, föreläsningar och workshops

Utbildningar, föreläsningar och workshops genomförs utifrån era behov och önskemål. Samtliga insatser är grundande i aktuell psykologisk forskning.

Compassionfokuserat ledarskap (CFL)

Inkludering av compassion i ledarskapet kan leda till en mer positiv och hållbar arbetsmiljö där både medarbetare och organisationen kan blomstra och nå sin fulla potential. Detta är väl underbyggt genom senare årens forskning. I den här utbildningen får du fördjupade kunskaper genom åtta moduler på lika många veckor. Syftet med utbildningen är att utveckla dina ledarskapförmågor i relation till:

    1. Att förbättra arbetsmiljön: Compassionfokuserat ledarskap främjar en atmosfär av ömsesidig respekt, förståelse och stöd på arbetsplatsen. Detta skapar en positiv och stärkande arbetsmiljö där medarbetarna känner sig sedda, hörda och värderade.

    2. Att ökad motivation och engagemang: När medarbetarna känner att deras ledare bryr sig om deras välbefinnande och utveckling, blir de mer motiverade och engagerade i sitt arbete. Compassionfokuserat ledarskap kan öka medarbetarnas lojalitet gentemot organisationen och deras vilja att bidra till dess framgång.

    3. Att förbättra produktivitet: Compassionfokuserat ledarskap främjar en atmosfär av tillit och öppenhet som kan öka samarbete och kreativitet bland medarbetarna. När människor känner sig trygga att dela idéer och ta risker kan det leda till ökad produktivitet och innovation.

    4. Att minska antalet konflikter: Compassionfokuserat ledarskap innebär att lyssna på och förstå andra människors perspektiv och behov. Detta kan bidra till att förhindra och hantera konflikter på arbetsplatsen genom att främja ömsesidig förståelse och konstruktiva samtal.

    5. Att förbättra hälsa och välbefinnande: Compassionfokuserat ledarskap främjar en miljö där medarbetarnas fysiska, emotionella och mentala välbefinnande prioriteras. När medarbetarna känner sig stödda och respekterade av sina ledare är de mer benägna att uppleva lägre stressnivåer och bättre hälsa.

Övergripande om utbildningens moduler:

Vecka 1:  Gemenskap
Deltagarna presenteras för varandra och till kursen. Detta är en tillfälle för att bygga en känsla av samhörighet och börja skapa en trygg och stödjande miljö för lärande och tillväxt.

Vecka 2: Compassionfokuserat ledarskap
Forskning,  organisatorisk evidens och integrationsmodell: deltagarna tar del av forskningen bakom compassionfokuserat ledarskap och undersöker hur det kan integreras i organisationer för att skapa meningsfulla förändringar och resultat.

Vecka 3: Från insidan ut
Det inre arbetet med Compassionfokuserat ledarskap: deltagarna lär sig om vikten av medvetenhet, självmedkänsla och sårbarhet för att utveckla en stark och autentisk ledaridentitet grundad i compassion.

Vecka 4: Bygga en social kultur som präglas av compassion
Psykologisk trygghet, ett compassionfokuserat förhållningssätt och resiliens: deltagarna utforskar hur man skapar en kultur av compassion och psykologisk trygghet i organisationer, vilket främjar innovation, kreativitet och hållbarhet.

Vecka 5: Bygga en organisation av tillhörighet
Inkludering för alla: Deltagarna utforskar begrepp som “othering”, fördomar och tillhörighet och lär sig strategier för att skapa en organisation där alla känner sig välkomna och inkluderade.

Vecka 6: Kommunikation som ett transformationellt verktyg
Compassionbaserad kommunikation och feedback: Deltagarna lär sig att kommunicera på ett sätt som främjar förståelse, empati och samarbete, och får också färdigheter för att ge och ta emot konstruktiv feedback.

Vecka 7:  Skapa en personlig handlingsplan
Deltagarna utvecklar en personlig handlingsplan för att integrera compassionfokuserat ledarskap i sitt dagliga arbete och sina interaktioner med andra.

Vecka 8: Skapa en vägkarta för att operativisera compassion
Deltagarna arbetar tillsammans för att skapa en vägkarta för att implementera compassion i sina organisationer och reflekterar över hur de kan fortsätta att odla och främja compassion i sitt ledarskap och sitt arbetsliv.

Avslutningsvis utforskar deltagarna det djupare sambandet mellan compassion, ledarskap och världen och reflekterar över hur deras egna handlingar kan ha en positiv inverkan på andra och på samhället som helhet.

Utbildningen startar i september och du kan medverka antingen på plats i Göteborg (max 8 deltagare) eller online.

Plats: Ges digitalt via Zoom
Tid: 08.15 – 09.45
Datum: 4, 11, 18 och 25 mars samt 1, 15, 22 och 29 april
Kostnad: 14 900 kr exkl. moms (anmälan är bindande)

Informationsblad hittar du här!

Anmälan och övrig information: gabriela@psykologbyranjones.se

Workshop: compassion och självomsorg för behandlare

Integrera compassion och självomsorg i din kliniska vardag!
Compassion är en kärnvärdering inom hälso- och sjukvården. Denna workshop ger dig som behandlare insikter i hur compassion kan förbättra välbefinnandet för både dig och dina patienter och samtidigt skydda mot empatiutmattning.

Vad workshopen erbjuder
Som behandlare är vi ofta skickliga på att ge stöd och omsorg till andra. Men hur ofta erbjuder vi samma medkänsla och omsorg till oss själva? Om vår omsorg enbart riktas mot våra patienter och kollegor, riskerar vi att bli utmattade och tömda på energi.
Att lära sig praktisera självmedkänsla är avgörande för att kunna återhämta sig och bibehålla sin kapacitet att ge vård utan att drabbas av utmattning. Denna workshop introducerar teori och forskning som understryker självmedkänslans betydelse i behandlarrollen och erbjuder praktiska metoder för att hantera utmanande vårdsituationer med balans och tillfredsställelse.

Workshopens innehåll
• Teori och forskning: Utforska den viktiga roll självmedkänsla spelar för behandlare.
• Praktiska metoder: Lär dig tekniker för att upprätthålla balans i utmanande omsorgssituationer.
• Behovsfokus: Upptäck sätt att möta dina egna behov på ett mer balanserat och tillfredsställande sätt.

Lärandemål

  1. Beskriva de viktigaste komponenterna i självmedkänsla.
  2. Skilja mellan empatitrötthet och compassion fatigue.
  3. Identifiera sambandet mellan självmedkänsla, stress och utbrändhet.
  4. Tillämpa självmedkänsla i behandlarrollen.

Vem bör delta?
Denna workshop är idealisk för alla behandlare som vill förbättra sitt välbefinnande och effektivitet genom att integrera självmedkänsla i sitt professionella liv.

Plats: Högskolan Sapu, Haga Östergata 12, Göteborg
Tid: 09.00-15.30
Datum: 31 januari 2025
Kostnad: 1 595 kr exkl. moms (lunch, kaffe och eftermiddagsfika ingår)

Länk för anmälan här!

Övriga föreläsningar

Jag föreläser om många olika saker som har med ledarskap och organisation att göra och har en bred palett av evidensbaserad kunskap om till exempel nedanstående teman. Hör av dig till mig för att diskutera hur vi bäst lägger upp intressanta dagar för dig och dina medarbetare!

  • Effektiva team – hur gör man?
  • Mindre stress och ökad trivsel – vad säger forskningen?
  • Självomsorg på jobbet – hur gör man?
  • Bygg psykologisk motståndskraft i organisationen!
  • Mindfulness in business – hur mental träning ökar fokus och glädje på arbetsplatsen
  • Meditation, mindfulness och compassion i arbetslivet 
  • Compassion och psykologisk hållbarhet på jobbet
  • Psykologisk hållbarhet på arbetet – djupdykning i neuroforskningen om hjärnans förändringsbenägenhet
  • Compassionfokuserat ledarskap – när alla ska med!
  • Förändringsarbete
  • Kommunikation
  • Compassionfokuserad terapi

Kontakt

Du är välkommen att ta kontakt för frågor och information kring skräddarsydda upplägg som passar dig och din verksamhet bäst.